Досить популярний вид оздоровлення в Європі презентували днями у Рівному. Методика ходьби з палицями поширена вже більше ніж в 60-ти країнах. У Рівне завітали науковці із Польщі, аби показати нашим реабілітологам під час тренінгів чим корисний цей вид рухової активності.

Рівне з-поміж усіх інших міст України польські науковці обрали, щоб презентувати методику скандинавської ходьби.Nordic Walking -вид фізичних вправ з парою модифікованих палиць. Оздоровча технологія направлена, безпосередньо, на укріплення резервів організму. Рівне нські реабілітологи готові самі навчитися ходьбі, щоб згодом допомагати іншим.

Видом рухової активності займаються для профілактики та оздоровлення. А саме при захворюваннях суглобів та серцево-судинної системи.

На тренінгу подружжя професорів Гданської Академії фізичного виховання та спорту рівненським медикам показували, як правильно виконувати вправи з палицями.

Спорядження коштує від 2 до 6 сотень гривень. Займатися ходьбою з палицями можуть люди різного віку. Парки, сквери, стадіони, це місця, які найбільше підходять для Нордік Волкінгу.