Обласні чиновники не полишають прагнень зробити Рівненщину туристично привабливою - як для іноземців, так і для земляків. Вже кілька років фахівці відшукують туристичні принади краю. Усі напрацювання об'єднали в один проект - Волинь туристична. А нині вирішили поцікавитись в представників етнічних громад, що цікавить їхніх земляків.

Рівне нщина – багатоетнічний регіон. Тут проживає 70 національностей та народностей. Цей факт на користь розвитку туристичної галузі вирішили використати обласні чиновники. Хто, як не вони, знають чим зацікавити своїх земляків.

Представникам етногромад Олексій Губанов особисто презентував проект "Волинь туристична". Каже він у процесі роботи, однак вже вдалося активізувати внутрішній туризм серед українців. Тепер у планах об'єднати західний регіон, та залучити іноземців.

Представники громад мають різні думки. Зокрема, білорусів зацікавив Тараканівський Форт. Там невдовзі відкриють музей першої Світової війни. Євреї кажуть відбудовувати Синагоги в Острозі та Дубно складно. Бо немає кому. Тому їх земляки перш за все, відвідують могили рідних.

Нині фахівці працюють над втіленням нових проектів. Вони мають зацікавити туристів різного віку, та вподобань. Тож невдовзі на Рівне нщині з'являться - Волинський Майдан, "Острів свободи Куба", етнопарк "Давньослов'янське місто", та музей першої Світової війни - Тараканівський Форт.