Рівненська обласна рада глибоко сумує з приводу непоправної втрати – смерті депутата обласної ради, головного хірурга області, доктора медичних наук ЮРІЯ СТЕПАНОВИЧА СЕМЕНЮКА.

На 63-му році життя перестало битися серце авторитетної в краї людини, досвідченого і висококваліфікованого лікаря від Бога, мудрого керівника, великого життєлюба і просто доброї, чуйної людини.

Життєвий шлях Юрія Степановича - це шлях вірного та сумлінного служіння людям, зразок людської гідності, добропорядності, вміння толерантно працювати з людьми.

Девіз свого життя –«Приносити добро людям» Юрій Степанович втілив, віддавши лікувальній справі та громадській роботі 40 років життя.

Усі, хто знав Ю.С.Семенюка, любили і поважали його за чуйне ставлення до людей, велику душевну щедрість, мудрість і оптимізм.

Мешканці області неодноразово висловлювали довіру Юрію Степановичу, обираючи його депутатом обласної ради впродовж п’яти скликань. Протягом всіх скликань він очолював постійну комісію обласної ради з питань охорони здоров‘я, материнства та дитинства.

Ю.С. Семенюк народився 10 травня 1950 року в селі Новостав Рівне нського району. У 1973 році закінчив Тернопільський державний медичний інститут. З 1974 по 1978 рік працював на посаді хірурга Рівне нського обласного онкологічного диспансеру. З 1978 року працював в обласній лікарні, де пройшов шлях від лікаря-хірурга до головного лікаря (2000-2005 роки). З 1996 року – завідуючий відділенням лапароскопічних та малоінвазивних хірургічних втручань, з 2005 року – завідувач кафедри «Медицини невідкладних станів та медичної діагностики» Тернопільської медичної академії ім. І.Я. Горбачевського, яка розташована на базі Рівне нської обласної клінічної лікарні.

З 2008р. – завідувач Центру малоінвазивної хірургії Рівне нської обласної лікарні, головний хірург області, професор кафедри «Хірургії» Тернопільської медичної академії ім. І.Я. Горбачевського.

Заслужений лікар України, доктор медичних наук, президент асоціації хірургів Рівне нської області, член асоціації хірургів України, член Європейської асоціації ендоскопічних хірургів. Хірург вищої категорії. Має вищу кваліфікаційну категорію в організації охорони здоров'я та ультразвуковій діагностиці, першу категорію з онкохірургії, урології.

Юрій Степанович Семенюк першим у західному регіоні України впровадив в практику ендолімфатичне введення медикаментів при гострій хірургічній патології органів малого тазу, підшлункової залози, дренування загальної лімфатичної протоки при панкронекрозі. В 1987 році організував ультразвукову службу в обласній лікарні, впровадив малоінвазивні втручання під контролем сонографії, організував Центр лапароскопічних та малоінвазивних хірургічних втручань.

За високі показники у роботі та значний внесок в організацію надання планової та невідкладної хірургічної допомоги населенню області відзначений: орденом "За заслуги" ІІІ ступеня (2000); орденом «За досягнення у праці» IV ступеню (2001); медаллю Американського біографічного інституту «За досягнення в ендоскопічної хірургії" (2002); орденом «За заслуги» II ступеня (2005); Почесною грамотою Верховної Ради України (2002); Почесною грамотою Кабінету Міністрів України (2003); Дипломом Міністерства охорони здоров'я України (2005, 2007, 2011); лауреат почесної нагороди «Свята Софія» (2003); лауреат почесної нагороди «Інтелігент нації» (2005 р.); Відмінник охорони здоров'я (1986); Почесний донор Товариства Червоного Хреста УРСР (1986); Почесний донор СРСР (1988); заслужений лікар України (1995).

Автор 253 статей, трьох монографій та 9 посібників, отримав 5 патентів на винахід.

У розквіті сил від нас пішла чесна і щира людина, турботливий сім‘янин і добрий товариш.

У ці жалобні дні висловлюємо щире, глибоке співчуття рідним та близьким покійного. Світла пам‘ять про Юрія Степановича Семенюка назавжди збережеться в наших серцях.