В числі новоприбулого німецького обладнання - лінія сушильних машин за останнім словом техніки. Нині лінію монтують працівники підприємства під наглядом консультантів із Німеччини.

Нова лінія, яку злагоджено монтують в сушильному цеху Рівне нського льонокомбінату, працюватиме на парі, без використання газу, а це дозволить економити і досягати високої якості. За три тижні роботи завершать. А поки до збирання новенького обладнання докладають усі наявні робочі руки, включно з начальником цеху.

Майже без перекладача знаходить спільну мову з льонокомбінатівськими робочими технік-консультант із Німеччини. Каже, на його Батьківщині, як і в Європі загалом, легка промисловість на спаді. Шанс стати передовиком має Україна, якщо підприємці братимуть приклад із Льонокомбінату.

Обладнання на Льонокомбінаті стає дедалі більше, тож підприємство потребує нових площ. Наразі тут тривають масштабні роботи, проводять реконструкцію і капітальні ремонти старих приміщень, де мають з’явитися нові цехи.

Нині у нове обладнання на Льонокомбінаті вклали близько 20-ти мільйонів гривень. Олег Червонюк певен – така інвестиція дозволить перемагати у боротьбі з іноземними виробниками за вітчизняний ринок.