Звільнення Тимошенко може бути соромом для України, особливо на тлі свідчень про її причетність до міжнародних схем відмивання грошей.

Про це вчора під час прес-конференції заявив президент ОСО, міжнародної неурядової організації із боротьби з організованою злочинністю зі штаб-квартирою у Женеві (Organized Crime Observatory) Ніколас Гіаннакопулос (Nicolas Giannakopoulos). Повідомлення про це містяться на офіційному сайті організації та на сайті видання PRNewswire.

«Україна має відчувати сором, якщо вона звільнить Тимошенко, оскільки демократії не мають піддаватися тиску стосовно злочинів. Свідчення із Сполучених Штатів вказують на чіткий зв'язок з Павлом Лазаренком і з відмиванням грошей, (які були взяті) з кишень українців. Злочин є злочином, і він не має залишатися без покарання», - заявив він.

Прес-конференція, під час якої прозвучала заява, була присвячена попередній доповіді ОСО щодо України, яка, за даними прес-релізу, була представлена у вівторок в ООН і містила висновки міжнародних експертів щодо оцінки зусиль Української держави у боротьбі зі злочинністю і корупцією. Цей документ був оприлюднений напередодні важливого європейського саміту у Вільнюсі наприкінці цього місяця, «на якому може бути підписана угода, що надасть колишній радянській республіці асоційований статус у ЄС», зазначається в повідомленні на сайті організації.

Джерело: Укрінформ