Учні початкових класів роблять це вперше, тому до творчої роботи залучають всю сім'ю. Літопис свого роду вони зображують у довільній формі. Похизуватися знанням власного родоводу вирішили майже півсотні рівненських учнів.

Третьокласник Валентин Данилюк з восьмої рівненської школи участь у конкурсі "Літопис мого роду" бере втретє. Минулоріч дослідив своє родове дерево до третього коліна. Сьогодні ж презентує роботу до четвертого коліна. Саме Валентин Данилюк здобув перемогу у міському змаганні школярів серед учнів третіх класів. За призом хлопчик прийшов не одтин. Батько хлопчика розповідає, зробити таке дослідження роду дуже не просто.

Цьогоріч міський конкурс творчих робіт "Літопис мого роду" відбувся вже вдесяте. Учні молодших класів рівненських шкіл досліджували свій рід та художньо зображали результати. Головний спеціаліст управління у справах сім'ї, молоді та спорту Надія Терещук переконана, саме такі конкурси стимулюють дітей дізнаватися більше про своїх предків.

За підсумками міського конкурсу переможці отримали призи та відзнаки. А також послухали святковий концерт, який підготували організатори.