На хлопчика у дворі багатоповерхівки напав пес і вкусив його. Свідки кажуть, що причин для агресії собаки не бачили: школяр просто стояв біля ігрового майданчика. Батьки не лише звернулися в лікарню, щоб пересвідчитися, що сину не загрожує каліцтво, а й написали скаргу у міліцію. Однак безпечним двір після цього не став. там і далі бігають десятки бездомних псів.

Раніше 6річний Назарій годував і гладив бездомних псів, а тепер боїться навіть підійти до них і ховається за спини дорослих. У дворі багатоповерхівки, де хлопчик часто грається з друзями, його вкусив собака.

На малюнку Назарчика кривдник. Тато каже, що цього пса більше у дворі не бачив. Після інциденту чоловік одразу повіз сина в лікарню, адже собачі клики залишили слід на калитці. І батьки боялися, що хлопчика доведеться серйозно лікувати. Згодом Олег ДанилЕвич написав заяву в міліцію, аби правоохоронці встановили і покарали за бездіяльність посадових осіб, котрі відповідають за безпритульних собак.

У цьому дворі собаки не вперше нападають на дітей. За півгодини ще троє перехожих пригадали про покусаних родичів і сусідів. А з початку року правоохоронці прийняли 30 офіційних скарг від рівнян.

Міська влада не має права на відлов чи відстріл агресивних бездомних собак. І не має можливості забрати у притулок усіх бездомних псів. Хіба що стерилізувати, щоб на вулицях не збиралися зграї.

Перекладання відповідальності з одних плечей на інші не зробить вулиці та двори безпечними для дітей. І в такій безвиході батьки постраждалих не виключають, що можуть вдатися до радикальних дій. Хоча і не є прихильниками насилля.