Найкраще жінкам і дітям. Особливо майбутнім. Майже 40 тисяч потенційно вагітних рівнянок тепер мають нове і гарне приміщення жіночої консультації в центрі міста. Переїзд зі старої будівлі відбувся неочікувано і не зовсім добровільно. Хоча про необхідність покращення чиновники говорять вже третій рік. Щоправда не на камеру. Чомусь про позитивні реорганізаційні зміни не зміг похвалитися і керівник міського управління охорони здоров'я, бо перебуває у відпустці. І не він підписував наказ про переміщення. Що теж дуже дивно.

Переїзд жіночої консультації зі старого приміщення в нове відбувся за 24 години. І неочікувано. Те, що планували зробити 1 жовтня, сталося 18 листопада. Табличка на стінах старого приміщення попереджає рівнянок про зміни. На ходу монтують реєстратуру, підключають телефони, прибирають. Лікарі обживають кабінети і одночасно приймають пацієнток.

Переміщення акушерів-гінекологів викликало чимало незручностей і показало ставлення до проблем жінок з боку чиновників. Стіни санітарки білили самостійно, а кошти на фарбу виділили з благодійного фонду поліклініки №2. Кабінети лікарів тісні і необлаштовані: там навіть не має можливості помити руки. А це порушення санітарно-епідемічних норм, за яке відповідатиме керівництво медзакладу.

Недоліки, які виявили під час новосілля, лікарям обіцяють усунути до п'ятниці. Отож жіноча консультація займе 5-ий поверх повністю. А денний стаціонар переїде нижче, на третій. Персонал поліклініки не скорочуватимуть, запевняє керівництво. Обіцяють і безперебійну роботу ліфтів з 8 ранку до 8 вечора. Інакше вагітним жінкам доведеться долати кілька десятків сходів нагору. А це навантаження не для всіх пацієнток безпечне. Під питанням і епідемії, коли в поліклініку звертатимуться хворі на грип, ГРВІ, туберкульоз. І цими ж ліфтами-коридорами ходитимуть вагітні.

Добре, коли працюють згідно закону, якого дотримуються усі без винятку. Особливо, коли мова йде конституційні гарантії. Дивно, що ніхто не розповідає, про подальшу долю споруди на Драгоманова 9, яку нібито пригледіли судді і мріють якомога швидше справити новосілля.