Рівне стало третім містом в Україні, після Києва та Тернополя, де з’явився сучасний паспортний сервіс від Державного комерційного підприємства "Документ". Урочисто та з освяченням його відкривали 20 листопада. Запросили перших осіб області та міста, а також столичних посадовців. На ринку України ДП "Документ" працює понад 10 років і видає громадянам документи для виїзду закордон. При цьому залишається у структурі Державної міграційної служби. Однак паспорти тут можна отримати швидше, і, відповідно, дорожче. Це і головна відмінність роботи паспортного сервісу ДП "Документ" від будь-якого українського ОВІРа.

Попит породжує пропозицію. Так сталося і на ринку видачі документів. У Рівному на одній вулиці розмістилися - управління міграційної служби та Паспортний сервіс ДП "Документ". Якщо у вас мало часу та є зайва сотня гривень - можете отримати документи для виїзду за кордон в цих стінах. А ні - ідуть у ОВІР. Саме в такі умови рівнян поставили українські чиновники.

Не значною, пообіцяли чиновники, буде плата за сервіс та комфорт.

Швидше, але дорожче у Рівному будуть видавати документи не лише дорослим, але і дітям. Для повнолітніх оформлення документації займе від тижня до місяця. Для дітей за 4-5 днів, за 2 тижні і за місяць. По завершенню виготовлення паспортів, клієнтів повідомлятимуть телефоном чи за допомогою смс. Проте поки ж сучасне комфортне приміщення паспортного сервісу лишається недоступним не лише для людей з обмеженими фінансовими можливостями, але і фізичними.

Такий центр поки працює лише в трьох містах України, але згодом філії планують відкрити не лише в усіх обласних центрах, але і районних.