Будівля колишнього гарнізонного дитячого будинку у Рівному по вулиці Шевченка, 67А, що планується під переобладнання на службове житло для сімей військовослужбовців, стала предметом спору між Міноборони та приватним вищим навчальним закладом «Європейський університет».

Понад 20 квартир можуть недорахуватися черговики військових частин Рівного, якщо господарський суд Рівне нської області суд, чергове засідання якого відбудеться 3 грудня о 12:30, визнає за Євроуніверситетом право власності на будівлю.

Варто зазначити, що у цьому військовому містечку з 2000 по 2012 рік функціонувала рівненське відділення навчального закладу. З 1 січня 2012 року у зв’язку із закінченням терміну дії оренди та неналежним виконанням договірних зобов’язань військові розірвали договір. Але протягом часу експлуатації орендар проводив ремонтно-будівельні роботи, через витрати на які тепер претендує на частку в ласій будівлі у самому центрі Рівного.

І хоча у попередніх судових розглядах Феміда була на боці людей в одностроях, офіцери бояться, що приватна установа зможе забрати у них квадратні метри. А будівля, до слова, вже має ознаки чотириповерхового житлового будинку, у ступені високої готовності до переобладнання під житло.

pic