Прихильники «Хоббіта» із нетерпінням чекають другу частину кінотрилогії. 2 грудня у Лос-Анджелесі відбулася світова прем’єра фільму «Хоббіт: Пустка Смога». На презентацію фільму завітали актори Мартін Фріман, Бенедикт Камбербетч, Еванджелін Ліллі, Орландо Блум, Стівен Фрай та режисер Пітер Джексон.



pic

pic

Фільм «Хоббіт: Пустка Смога» розповідає про подальші пригоди хоббіта Більбо Беггінса, що відправився в далеку подорож. Разом з тринадцятьма гномами він дістався до Одинокої Гори, щоб повернути гномам їх скарби, захоплені колись драконом на ім'я Смог.



pic

Головну роль у фільмі «Хоббіт: Пустка Смога» виконав англійський актор Мартін Фріман, знайомий глядачам за такими роботами, як «Реальне кохання», «Автостопом по галактиці» і «Шерлок».



pic

Цікаво, що Бенедикт Камбербетч, його колега по «Шерлоку», також взяв участь у зйомках «Хоббіта»: його рухи і голос були використані при створенні дракона Смога.



pic

Роль чарівника Сарумана у фільмі «Хоббіт: Пустка Смога» виконав Крістофер Лі, який грав цього персонажа в трилогії «Володар кілець». На момент зйомок акторові виповнилося 89 років, тому сцени з його участю знімалися в Англії, щоб не втомлювати сера Крістофера довгими перельотами.



pic

Зйомки фільму «Хоббіт: Несподівана подорож», яка вийшла на екрани у 2012 році та сиквела «Хоббіт: Пустка Смога» тривали 266 днів і завершилися у липні 2012 року.



pic

Загалом зйомки фільму «Хоббіт: Пустка Смога» відбувалися у 2 етапи. Перший – у павільйонах, другий – на природі у Новій Зеландії. У цій країні з березня по травень - осінь, а з червня по серпень – зима.



pic

Так, як зйомки на природі мали відбуватися як мінімум по 12 годин в день, тому орієнтувалися не так на температурний, як на світловий режим. Тому другий етап зйомок на природі розпочався лише тоді, коли у Новій Зеландії закінчилася зима.



pic

Фільм «Хоббіт: Пустка Смога», як і перша частина, знімався з частотою 48 кадрів в секунду і його глядачі зможуть побачити у форматі 3D.



pic

В Україні, і у Рівному зокрема, фільм «Хоббіт: Пустка Смога» покажуть вже 18 грудня.

Більше цікавої інформації про прем’єри грудня ви дізнаєтеся у програмі «Кінолекторій» у п’ятницю 6 грудня о 21:15 на телеканалі «Рівне 1».

P.S. У матеріалі використані фото з сайтів http://www.metronews.ru та http://www.kinonews.ru