Таке рішення прийняла у вівторок, 3 грудня, Здолбунівська міська рада.

Зокрема, депутати прийняли звернення, де висловили обурення побиттям учасників мирної акції на підтримку євроінтеграційного курсу України в Києві в ніч з 29 на 30 листопада. А також вимагають відставки уряду Миколи Азарова, а винних у скоєнні ганебного злочину проти власного народу притягнути до кримінальної відповідальності.

Окрім того здолбунівські депутати вимагають від Верховної Ради України невідкладно прийняти усі Закони, які вимагаються як умова для підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

Разом з тим, вони переконані, що «Президент України, який не може гарантувати і забезпечити права та свободи своїх громадян, має добровільно скласти свої повноваження».

Також депутати міськради висловили підтримку учасникам протестних заходів за відновлення євроінтеграції, рішення трудових колективів про участь в загальнонаціональному безстроковому страйку, як законному засобі протесту проти антиконституційних дій влади.

До того ж депутати вирішили, що до підписання угоди про асоціацію з ЄС на будівлі Здолбунівської міської ради поруч із державним прапором буде розміщено прапор Європейського Союзу.

Тиждень тому прапор Євросоюзу підняли і над приміщенням Здолбунівської райради.