Перед ((http://www.rivne1.tv/news/28746)(депутатами Рівненської обласної ради на позачерговій сесії)) позицію майдану озвучила вчитель української мови Надія Степаненко. Жінка вже не перший день разом зі студентами ходить на мітинги та пікети. Вона 40 років пропрацювала у школі і "заслужила" пенсію у 1040 гривень. Вже три роки на пенсії, однак і далі змушена працювати, щоб заробити собі на життя.

Заяву від депутатської групи "Рівне нщина" озвучив голова фракції Степан Павлюк. Під час голосування вона набрала 19 голосів "ЗА". Заява адресована Верховній раді України та Президенту України.

Резолюцію Народного віче, яке прийняли мітингувальники на Майдані Незалежності 1 грудня, перед депутатами облради прочитав співкоординатор Рівне нського штабу опору Сергій Штурхецький. Він - депутат облради, член фракції "Батьківщина".

Свою заяву, реакцію на події в Україні, представила і фракція партії Регіонів. Її зачитав голова фракції та перший заступник голови Рівне нської обласної державної адміністрації Анатолій Юхименко.