Понад дві сотні учнів та студентів візьмуть участь в обласному етапі ІV Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка. Відбудеться він у суботу, 6 грудня, на базі Рівненської загальноосвітньої школи № 24.

У конкурсі візьмуть участь школярі 5-11 класів, учні коледжів та професійно-технічних училищ, а також студенти вищих навчальних закладів. Усі вони стали переможцями попередніх етапів, повідомили в управлінні освіти і науки облдержадміністрації.

За словами освітян, учасники конкурсу писатимуть творчу роботу, а також даватимуть розгорнуті відповіді на запропоновані питання. Усі завдання будуть пов’язані із культурою, мораллю та духовними цінностями українського народу. Адже саме вони сприяють об’єднанню, формують почуття патріотизму, переконані освітяни. Тим часом ІV Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді, згідно з Указом Президента України, проводитиметься у рамках відзначення 200-річчя від дня народження Великого Кобзаря.

Нагадаємо, за результатами попереднього, ІІІ Міжнародного конкурсу імені Тараса Шевченка, серед переможців – учениця Здолбунівської гімназії Марта Мендель та студентка РДГУ Ольга Шостак.