Таку цифру озвучили в НБУ. Нині регулятор активно працює над розробкою нових монет. А попередньо у 2014 році передбачено виготовлення близько 30 тисяч нових нумізматичних екземплярів. За словами керівництва НБУ, зростаючий інтерес населення також дає підстави для збільшення тиражів їх випуску.

9 грудня виповнюється 150 років від Дня народження громадського та політичного діяча, письменника, вченого та автора першого словника української мови – Бориса Грінченка. З цієї нагоди Національний банк України вводить в обіг пам’ятну монету імені виданого українця.

Монету “Борис Грінченко” номіналом 2 гривні виготовлено з нейзильберу, тираж її становить 20 000 штук, а вартість – 20 гривень. На переконання чиновників НБУ, монета стане прикрасою будь-якої нумізматичної колекції.

Іще одна новинка від Нацбанку – монета «Микола Амосов», котра продовжує серію "Видатні особистості України" та присвячена талановитому вченому й славетному хірургові. ЇЇ, номіналом 5 гривень виготовлено зі срібла 925 проби, маса в чистоті – 15,55 г, тираж її становить 5 000 штук, а вартість (з футляром) – 395 гривень.

Придбати пам’ятні монети можна в територіальних управліннях Національного банку України та його дистриб’юторів. Це – «Ощадбанк», «Укргазбанк», "Укрексімбанк", "Банк Форум", "ВіЕйБіБанк» та "ІМЕКСБАНК". На сьогодні громадяни України з початку року купили в Нацбанку майже 20 тисяч монет, що у понад три рази більше, ніж торік. Уповноваженими банками за аналогічний період реалізовано трохи більше 4 тисяч монет.