У класичному селянському варіанті овочі на рататуй нарізаються кубиками і готуються практично так само, як і звичайне овочеве рагу на сковорідці. Багатьом же подобається варіант, де овочі нарізаються кружечками. Це надзвичайно гарно з естетичної точки зору, а на смак дуже смачно. Нагадаємо, до Навечір’я Різдва Христового триває ((http://new.rivne1.tv/news/28875)(Різдвяний (Пилипівський) піст)).

Інгредієнти:

- 400 г баклажанів - 400 г помідорів - 400 г кабачків (овочі мають бути приблизно однакового діаметру) - сіль

Гарбузовий напій

Для соусу: - 2 ст.л. рослинної олії - 150 г цибулі - 200 г болгарського перцю - 300 г помідорів або томатного соку - прованські трави за смаком

Заправка: - 2 зубці часнику - 3 ст.л. оливкової олії - зелень за смаком - червоний гострий перець (за бажанням)

Моркв'яно-яблучний торт з вівсяними пластівцями

Приготування:

Баклажани наріжте тонкими кружальцями, посоліть.

Точно так само тонко наріжте кабачки і теж посоліть.

Помідори просто наріжте кружечками, солити не треба.

Наступним етапом готуємо соус. Для соусу потрібно зробити сік з помідорів. Не обов'язково знімати шкірку з помідорів. Достатньо просто потерти помідори на крупній терці, а шкірка лишиться в руках.

Цибулю та болгарський перець поріжте кубиками.

Цибулю легко спасеруйте на оливковій олії (можна і на соняшниковій).

Додайте болгарський перець і тушіть на середньому вогні протягом 5 хвилин.

Рецепти пісних страв: голубці та підлива з грибами

Після цього додайте томатний сік, прованські трави, сіль. Можна за бажанням дати 2-3 ст.л. червоного сухого вина – буде додатковий приємний присмак.

Викладіть половину соусу в форму для випікання. Зверху на соус викладіть почергово кружечки баклажанів, кабачків та помідорів, можна ще трохи присолити.

Далі приготуйте заправку: подрібніть часник і зелень, змішайте з оливковою олією. Можна сюди для пікантності додати гострого перцю – все на ваш смак.

На овочі зверху викладіть заправку та решту соусу. Форму накрийте фольгою або пергаментом. Якщо накрити кришкою, залишиться забагато рідини. Запікайте рататуй протягом години при температурі 180-200 градусів.

Смачного!

Маєте свої ексклюзивні, авторські рецепти пісних страв чи поради по їх приготуванню? Надсилайте нам на info@rivne1.tv! По можливості - з фото! Ми обов'язково їх опублікуємо, а авторів найцікавіших рецептів і найкорисніших порад відзначимо подарунками!