Скаржаться на зауваження і надмірну увагу з боку освітян студенти, які беруть активну участь в мітингах у Рівному. Комусь ставлять енки за пропущені пари, когось сварять батьки. Однак на камеру про тиск готові говорити одиниці.

Ходити на пари та писати контрольну за контрольною вимагають у студентів деяких рівненських навчальних закладів. А ще ставлять додаткові модулі та години, яких не має в планах, - саме у такий спосіб тиснуть на молодь, аби та не ходила на Майдан, а навчалася - переконані активісти.

Якщо пропуски і додаткові контрольні не діють, починають дзвонити батькам та розповідати, що дитина покинула навчання через що її можуть відрахувати, розповідає студентка Олена.

Студентів, які готові відкрито заявити про тиск, одиниці. Влагодити стосунки з викладачами та ректорами їм допомагають активісти та депутати. Однак під час групових візитів і на камеру освітяни кажуть, що тиску немає.

Відвідувати будь-які акції та проявляти свою громадянську позицію студенти мають беззаперечне право після пар, переконують освітяни. А молодь тим часом відстоює своє право на краще майбутнє і вдень, і вночі на майданах.