Більше місяця тому у підвалі будинку на вулиці Вербова 4, з’явилась вода. Труби тут не протікають, гаряча вода приходить з загальної труби, яка знаходиться під землею між цим будинком і сусіднім. Люди бояться за своє життя, адже по будинку вже пішли тріщини.

І ця вода, яка збирається у підвалі підмиває фундамент. П’ятиповерхівка за адресою Вербова 4 є кооперативним будинком ще з року введення в експлуатацію – з 1973. З того часу земельну ділянку між своїм будинком і сусіднім відносять до свого кооперативу, хоча приватизаційних документів на неї немає. Аби прорив ліквідували голова правління ЖБК «Радуга» заключив договір із товариством із обмеженою відповідальністю «Рівне теплоенерго».

Своє рішення товариство аргументує тим, що земельна ділянка у 64 метри довжиною, під якою розміщені дві труби знаходиться на балансі кооперативу. І лише після ремонту мешканцями будинку трубопроводу працівники візьмуть її на баланс. Нині, люди зневірені, а коли заселялись говорять були щасливими.

Щомісяця голова кооперативу сплачує за тепло більше 17 тисячі гривень, за ці кошти говорить вже давно можна було б відремонтувати труби.

До того ж люди не відмовляються у сприянні в ремонті. Говорять готові купити труби, але витрати за роботу працівників, інструмент, необхідний транспорт не понесуть. Тому, у пошуках справедливості звернулись до Громадського контролю.