До кінця дня 13 грудня кілька дитячих садочків Рівного мають здати гроші на провладний майдан у Києві, розповіла одна з виховательок ДНЗ. За словами жінки, завідувачкам садочків у районі автовокзалу подзвонив хтось з департаменту освіти і озвучив суму від 500 до 1000 гривень, які необхідно зібрати з колективу і передати в управління. Якщо завідувачки цього не зроблять, їх обіцяють звільнити.

Заступник міського голови Галина Кульчинська була здивована подібною інформацією і сказала, що не вірить, що хтось в управлінні освіти міг подібне зробити. Тим більше, що в Рівному, де більшість людей підтримує Євро майдан, це нонсенс. Вона пообіцяла перевірити інформацію.

Завідувач ДНЗ №41 Веремейчук Валентина спростувала інформацію і запевнила, що ніхто з подібними вимогами не дзвонив до неї особисто.

Завідувач ДНЗ №41 Веремейчук Валентина спростувала інформацію і запевнила, що ніхто з подібними вимогами не дзвонив до неї особисто.

Завідувач ДНЗ №51 Сиротюк Ніна теж спростувала інформацію про дзвінок і сказала, що клянеться, що до неї з подібними проханнями чи вимогами не зверталися. Обидва садочки знаходяться в районі автовокзалу.

Працівники ДНЗ №14 сказали, що з них також ніхто гроші не збирає і подібні ініціативи від завідуючої не чули.

Тим часом правоохоронці попереджають про шахраїв, які збирають кошти на Євромайдан. Місцеві Активісти попереджають, що гроші для мітингувальників можна здати лише на майдані Незалежності. Жодних ініціатив по збору коштів на вулицях і в квартирах у Рівному немає.