18 грудня стартує обласний етно-фестиваль під назвою «Вифлеємська Зірка». Його організатори – управління освіти і науки Рівненської ОДА та навчально - методичний центр естетичного виховання учнів професійно-технічних навчальних закладів області.

Взяти участь у ньому зможуть як учні загальноосвітніх шкіл, так і позашкільних та професійно-технічних закладів. Упродовж двох днів учасники співатимуть колядки та щедрівки, водитимуть різдвяні вертепи.

За словами начальника обласного управління освіти і науки Григорія Таргонського, для Рівне нщини це доволі молодий фестиваль, який став традиційним. Він запроваджений п’ять років тому. Однак, з кожним роком кількість його учасників більшає. Цього разу запалити Вифлеємську Зірку своїм співом та виступами приїде майже півсотня учасників. Не лише кількісно, а й якісно змінюється етно- фестиваль.

Організатори кажуть, колядки та щедрівки, які щороку лунають зі сцени учасники віднаходять у своїх бабусь та дідусів. А це, на їх думку, дозволить зберегти та продовжувати багатолітні традиції українців.

Оцінюватиме талант учасників журі конкурсу. У його складі освітяни та знавці фольклору.

Відбуватиметься захід 18 та 20 грудня о 10.00 в Актовій залі Технічного коледжу НУВГП за адресою вул. Орлова 35.