Її обличчя стало сучасним втіленням княгині Марії Несвицької. Її голосом озвучені мультимедійні дитячі уроки та книги для незрячих. Її талант сценариста та режисера цінують не лише в Рівному, але й за його межами. Втім головний здобуток цієї жінки належить усім шанувальникам Мельпомени. Свій 30-річний сценічний ювілей на помості Рівненського обласного академічного музично-драматичного театру відзначила провідна артистка, княгиня сцени Галина Цьомик.

Поки в залі рівненського облмуздрамтеатру збирається публіка, тендітна півстолітня Галина Цьомик в своїй гримерці готується до бенефісу. Серед сотень ролей, зіграних на сцені, сьогоднішня не найважча, каже вона.

Психологічну підтримку актриса завжди отримує у своїй родині. Її донька каже, неймовірно пишається своєю матір'ю.

А так оваціями зустрічають ювілярку її шанувальники. Зі своїх 50-ти років Галина Цьомик 30 віддала рівненській сцені. На ній вона грала і Попелюшок, і зайчиків і княгинь. Найкраще, стверджують колеги, їй вдаються ролі сильних духом жінок. Втім сама вона, кажуть друзі та рідні, дуже добра та ніжна.

Іти із посмішкою по життю - таке життєве кредо Галини Цьомик. Саме воно, впевнені рідні ювілярки допомагає їй у складні хвилини та робить молодшою й щасливішою.

Проте зараз Галина Цьомик на сцені не всидить. І її енергія та талант не тільки подобаються глядачам, але ще і надихають.