Марія Несторівна живе у цьому будинку з 1971 року. І 42 роки поспіль на зиму чекає із осторогою. У холодний сезон усі члени родини пенсіонерки мерзнуть у власному помешканні. Перевірити, яка температура в помешканні жінки прийшли представники Громадського контролю. Із собою прихопили повірений термометр. Він показує 16 градусів тепла. У сусідній квартирі трохи тепліше – 17 градусів, але тільки тому говорить господиня, що вже вмикали обігрівачі. Зазвичай, температура повітря у помешканні становить 14-15 градусів. Зараз такі показники ще й через те, говорять ці рівняни, що на вулиці плюсова температура. Із холодом ж в квартирах борються як можуть.

Вона, говорить власниця житла, поважна. Але щомісяця сумлінно сплачує і так 42 роки, щороку сподіваючись, що наступного року все зміниться. Йдемо далі, у ще одній сусідній квартирі живе 4 покоління однієї родини. Найменший член сім’ї – трьох місячне немовля.

Громадський контроль обурений ситуацією, що склалася. Адже згідно норм у кутових квартирах температура повітря повинна бути не менше 20 градусів тепла. Квартири, які перевіряли якраз і є кутовими.

Громадський контроль звертатиметься до житлово-комунального підприємства, профільного управління аби батареї у квартирах стали гарячими. Якщо це не подіє, разом із мешканцями під’їзду готуватимуть позов до суду.