Ні автономне опалення встановити, ні партнерську угоду укласти. Свої стосунки з теплопостачальним підприємством рівнянин Василь Котик теплими аж ніяк не назве. Чоловік кілька років відстоює у судах своє право на якісні і чесно нараховані комунальні послуги. А комунальники вимагають сплатити чесно нараховані за надані послуги понад 5000 гривень.

З задачки у підручнику фізики за 8ий клас рівнянин Василь Котик вирахував, скільки тепла насправді обігріває його трикімнатну квартиру. Проста формула дозволила пенсіонеру з'ясувати, що на свої 70 квадратних метрів він не витрачає і гігокалорії в місяць.

Витрати округлив і саме за спожите тепло платить. Однак норми опалення визначені комунальниками - 2 гігокалорії на місяць. І суми у квитанціях вищі, ніж нарахував Василь Спиридонович. Тому "Рівне теплоенерго" вважає рівнянина боржником та судиться з ним, вимагаючи сплатити борг. І добровільно укласти угоду.

Боржників, з якими судяться теплопостачальники, близько 8 сотень. Населення Рівне нщини винне за тепло понад 40 мільйонів гривень.

А впертий рівнянин здаватися не збирається - разом з мешканцями багатоповерхівки встановили у підвалі термометри аби контролювати вхідну температуру гарячої води у системі теплопостачання. Чоловік каже, що і до Європейського суду дійде, аби довести свою правоту. Якщо Бог дасть і доживе.