При виборі страв для новорічного столу згідно з східним гороскопом, варто враховувати смаки та уподобання не лише тварини-символу, а й для стихії, що пануватиме протягом року. Прийдешній 2014 – рік Синього Дерев'яного Коня. Тому, враховуючи китайські традиції, страви повинні включати інгредієнти синього, фіолетового та зеленого кольорів.

Найдоречніше готувати з таких продуктів: зелені огірки, болгарський перець, горошок, капуста, листя салату, кабачки, баклажани і оливки. Закуски з цими складовими займуть достойне місце на святковому столі.

Кінь віддає перевагу рослинній їжі, він найбільше полюбляє різноманітні злаки, хліб, фрукти, овочі та …цукор. Але найулюбленішими його ласощами є яблука та морква. Тому ці продукти обов'язково повинні бути на столі як не в сирому вигляді, то хоча б у складі страв. Оскільки покровитель року є травоїдною твариною, на святковому столі повинно бути якомога більше овочевих закусок та салатів. Кінь любить поласувати буряком, картоплею та гарбузом. Саме ці овочі повинні стати головними інгредієнтами святкових страв. Зовсім не обов'язково створювати вегетаріанське меню, але бажано всі м'ясні страви максимально задекорувати всілякою зеленню та приправами. Чудовим доповненням стануть зерна гранату, виноград та маслини.

Найоригінальніша страва за 5 хвилин! "Сніговички" для вашого новорічного столу! [ФОТОІНСТРУКЦІЯ]

Щоб задобрити господаря року, до святкового меню неодмінно потрібно додати його улюблену страву – овес або вівсянку. Так китайці, зустрічаючи рік Коня, обов'язково на стіл ставлять велику дерев'яну чашу з вівсяною кашею, яку повинні скуштувати всі гості. Та оскільки вівсяна каша – не надто презентабельна страва для новорічного столу, чудовою альтернативою може стати вівсяне печиво. Так Ви напевне завоюєте прихильність покровителя року.



pic

Безумовно на новорічному столі повинен бути свіжий хліб або здоба. На сході домашня випічка є обов'язковим атрибутом святкового меню, адже згідно з давніми прикметами, це додає людині багатство.

Згідно з китайськими традиціями у святковому меню повинно бути і декілька рибних страв. Вважається, що така їжа додає здоров'я. Не обійтися у цьому році без сиру, адже символу року смакує і цей продукт. Крім того, ця тварина, виявляється, полюбляє гіркий присмак. Його мають деякі трави, що їдять коні. Тому сміло додавайте у страви духмяні прянощі та спеції.

Жоден кінь не відмовиться від солодощів. Тому новорічний стіл-2014 неодмінно повинен рясніти всілякими десертами – пирогами, печивом та цукерками. А все хрустке – бублики, соломка,сухарики – задобрять Коня на цілий рік.



pic

У цьому році бажано повністю відмовитися від міцних напоїв на користь коктейлів і, звісно ж, шампанського. Також рекомендується поставити на новорічний стіл декілька видів соку і чашу з свіжою водою,яка є символом здоров'я та щастя.

Новорічне меню повинно складатися з парної кількості страв, згідно китайських вірувань, це є запорукою фінансового благополуччя у прийдешньому році. Бажано, щоб страв було мінімум 10.

Хай Ваше новорічне меню буде гарним, смачним і корисним, а рік Коня принесе лише щасливі миттєвості!