У Рівному відбулась нарада представників опозиційних партій ВО «Батьківщина», ВО «Свобода» та партії Віталія Кличка УДАР. Метою наради було створення рівненської обласної організації Всеукраїнське об’єднання «Майдан», яке стане частиною загальноукраїнського руху що об’єднує опозиційні партії та громадські організації.

Було створено робочу раду з шести чоловік, за принципом 50 на 50, з представників рівненського Євромайдану та опозиційних партій. Так до складу ради від партій увійшли народний депутат від ВО «Батьківщина» Микола Кучерук, нардеп від партії УДАР Віталій Чугунніков та депутат Рівне нської облради від ВО «Свобода» Олексій Бучинський.

Активістів рівненського Євромайдану у раді представлятимуть Віталій Примак, Андрій Логащук та Олексій Хахльов. Представники від Майдану обирались відкритим голосуванням на зборах представників громадських організацій та страйкомів, які підтримали акції протесту у Рівному.

Новостворений орган має виробити механізм формування Координаційної ради Всеукраїнського об’єднання «Майдан» та розпочати створення структур об’єднання на Рівне нщині .

– Ми розуміємо, що в нинішній ситуації у нас немає права і можливості на з’ясування стосунків між партіями, політиками і громадою. Ми маємо об’єднатись, щоб зберегти цілісність країни і захистити право на європейський, демократичний розвиток країни.

Сьогодні ми, громадськість, як ніколи потрібні партіям, і партії потрібні нам. Тільки спільно, разом ми зможемо виправити нинішню систему і змінити владу. – зазначив один з лідерів рівненського Євромайдану Віталій Примак. – І я щасливий, що ми знайшли порозуміння з політичними лідерами Рівне нщини. Ми змогли поставити інтереси країни вище власних амбіцій і за це я вдячний опозиційним політичним лідерам Рівне нщини.

Метою діяльності організації, є об’єднання зусиль громадськості та політичних партій в забезпеченні законної зміни влади в країні, захисту активістів Майдану та забезпеченню чесних і демократичних виборів в Україні.

Рівне нські активісти Всеукраїнського об’єднання «Майдан» сподіваються, що їхньому прикладу послідують політики і активісти в інших регіонал України. Оскільки зараз важливий момент, для об’єднання суспільства заради захисту країни. Тільки разом ми зможемо перемогти і зробити Україну справжньою європейською, демократичною державою.