Дошкільнята села Князівка, що в Березнівському районі на Рівненщині отримали справжній новорічний подарунок. У їхньому селі відкрили новий дитячий садочок на 50 місць. Тут для малечі створили дві дошкільні групи.

Раніше на місці садочку, розповідає начальник управління освіти та науки Рівне нської ОДА Григорій Таргонський був місцевий клуб, згодом бібліотека. Лише у вересні цього року мешканці села усім гуртом реконструювали будівлю та облаштували її для діток. Гроші на матеріали виділили з районних та місцевих скарбниць. Допомагати будівельникам зголосились самі батьки малечі. Будівельні роботи здійснювали усім селом.

Усього на дитячий заклад було виділено понад 800 тисяч гривень. За ці кошти вдалось повністю замінити підлогу та стіни, придбати дитячі меблі та іграшки. Головний освітянин області каже, хоч у селі тепер замість однієї короткотривалої групи для малят буде цілий заклад, і його на усіх охочих не вистачить.

Щороку в селі народжується понад сто дітей. Вирішити проблему вдасться лише завдяки розширенню існуючих груп та добудові нових корпусів. Втім, ці плани хочуть реалізувати вже наступного року.

Загалом на Рівне нщині упродовж цього року вдалось відкрити понад 1400 додаткових місць для дошкільнят.

pic

pic

pic