Представники бізнес-спільноти, підприємці та працюючі громадяни Рівненщини, з початку року сплатили 3,2 млрд.грн. єдиного соціального внеску, який забезпечить соціальні виплати (пенсії та допомоги) потребуючим верствам населення.

«Єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування підлягає сплаті незалежно від фінансового стану платника. У разі несвоєчасної або не в повному обсязі сплати ЄСВ до платника застосовуються фінансові санкції, а посадові особи, винні в порушенні законодавства про збір та ведення обліку ЄСВ, несуть дисциплінарну, адміністративну, цивільно-правову або кримінальну відповідальність. Своєчасно не нараховані або не сплачені у строки суми ЄСВ вважаються недоїмкою», – наголошує заступник начальника Головного управлінні Міндоходів у Рівне нській області Михайло Ліманський.

Несплата, несвоєчасна сплата ЄСВ у сумі, що не перевищує 300 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб від 25 до 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян. За повторне вчинення таких дій протягом року застосовується штрафна санкція від 100 до 300 неоподаткованих мінімумів доходів громадян. Якщо ж сума несплаченого ЄСВ більша за триста неоподаткованих мінімумів доходів громадян, то на посадових осіб накладається штраф від 850 до 1700 гривень.