Більше двох годин тривала піша екскурсія молодих активістів євромайдану середмістям Рівного. Маршрут у 5 кілометрів проклали таким чином, аби учасники екскурсії побачили і місця революційної звитяги, і так звані місця ганьби.

Жодної партійної символіки, чи політичних гасел. Зо два десятки активістів, що зібралися біля гуртожитку кличуть на прогулянку друзів.

Вже за кілька хвилин гурт помітно більшає. Хтось прийшов повеселитися, а хтось краєзнавчий інтерес втамувати. Куди йтимуть - не знають.

Вже за якихось півгодини екскурсія дістається головної площі міста. Тут мовляв і наметове містечко, і новорічна ялинка. У таборі протестувальників до екскурсії долучається ще кількадесят молодих рівнян і... вирушають далі.

Під пильним наглядом міліціонерів екскурсія зупинилася в кількох десятках метрів від головної адмінбудівлі Рівне нщини. Суд, мовляв заборонив проводити мирні акції. А вони тут з Екскурсією.

Обійшовши одну судову заборону активісти обходять і іншу- вирушають до обласного управління міліції. Щоправда, на вулиці Хвильового колона зупинятися не ризикує і в знак протесту проходить мовчки.

Напруга поміж екскурсантів спадає вже біля стін міськвиконкому. Нікого не затримали, екскурсія відбулася мирно, констатує її організатор.

Анонсованих у соцмережах відвідин з екскурсією маєтку губернатора так і не відбулося, але новорічний сюрприз євромайданівці все ж готують.

У супроводі наряду міліції учасники екскурсії прямують знову на майдан Незалежності. Мовляв, прапори протестувальникам треба повернути. Та і мешканці наметового містечка сюрприз підготували.