Невідомі напали активіста «євромайдану» Романа Федчука на залізничному вокзалі в місті Дубно, куди він приїхав, щоб допомогти відправити мобільну групу мітингувальників на столичний «євромайдан».

Голову київського відділення Всеукраїнського комітету «Наступ», активіста «євромайдана» Романа Федчука майже дві доби невідомі протримали в покинутому підвалі без їжі і води.

За словами активіста, відразу після прибуття в Дубно, на виході з вокзалу, до нього підійшов невідомий чоловік і попросив запальничку. Після цього Федчук відчув різкий запах невідомої речовини і втратив свідомість.

Прокинувся він закритим в підвалі, без зв’язку і документів. За розповіддю громадського діяча, він майже дві доби безуспішно намагався вийти з підвалу будівлі.

Лише дивом ввечері 28 грудня на крики про допомогу прийшли випадкові люди, машина яких зупинилася на кілька хвилин неподалік.

Поряд з будівлею, в купі сміття, лежали спалений паспорт Федчука і розбитий планшет. Також у активіста забрали мобільний телефон.

Як розповів потерпілий, декількома днями раніше йому зателефонував невідомий і наказав добровільно припинити будь-яку діяльність, пов’язану з «євромайданом».

В іншому випадку Федчуку пообіцяли «поламати руки і ноги».

Джерело: Dubno.com.ua