Свої думки про причини зупинки ВАТ "Рівнеазот", про шляхи виходу із ситуації, про вибори міського голови Рівного та про політичну кон'юнктуру висловили гості студії - заступник голови партії "Народна самооборона" Сергій Луценко та голова РОО партії "Народна самооборона" Сергій Штурхецький. Ведуча Світлана Сирота

В: Що видумаєте про ситуацію, яка склалася на ВАТ “Рівне азот”?

С.Л.: Я спілкувався з керівництво „Рівне азоту” та керівництвом області і хочу сказати, що „пани сваряться, а чуби тріщать у підлеглих”. Проте, незважаючи на негаразди, які нині тривають на підприємстві, хочу привітати його працівників з наступаючим Днем хіміка. А щодо ситуації, яка склалася на заводі, то причиною є, мабуть, відсутність у наших посадовців вміння цивілізовано спілкуватися. Крім цього, в ситуацію слід було б втрутитися владі, якщо не нарівні області — то звернутися за допомогою до керівництва держави. Поки що ж лише терпить збитки сам завод та його працівники. Все ж я думаю, рано чи пізно ситуація вирішиться.

В: 16 травня у вас відбулась визначна подія — партія „Вперед, Україно” перейменовано на „Народну самооборону”. Чому?

С.Л.: „Визначна подія” — це сильно сказано. Насправді ця партія розвивала громадянський рух „Народна самооборона”. Тому закономірно, що відбулось таке перейменування. Разом з тим, після цього ми взяли на себе нові політичні зобов’язання.

С.Ш.: До того ж, ми вже досить плідно працюємо в районах Рівне нщини. Намагаємося захищати права простих громадян. Крім цього, працюємо на те, щоб вони й самі знали свої права. І ми вдячні людям, що вони також звертають нашу увагу на неправомірні дії чиновників чи бізнесменів. Таких прикладів можна зібрати досить багато не лише в Україні, але й у нашій області.

В: 1 червня будуть місцеві вибори до сільських рад. Чи висуваєте ви своїх кандидатів?

С.Ш.: Так, дійсно вибори будуть проходити у селі Теслугів (Радивилівський район) та селі Війниця (Млинівський район). Ми дуже серйозно підійшли до цього питання, вивчили проблеми цих сільрад і в нас є свої кандидати. В Теслугові це досвідчений працівник сільського господарства Богдан Шаблій, а у Війниці — молода, але дуже перспективна людина Олександра Співак.

В: А хто буде від вас кандидатом на голову Рівного?

С.Ш.: Поки що ми проводимо консультації з політичними силами та можливими кандидатами. У нас є певні вимоги до них.

С.Л.: Не важливо, чи буде наступним мером наш представник. Головне, щоб він все робив на благо міста.