Поки дорослі українці смакують різноманітними стравами зі святкового столу, ці діти гризуть граніт... науки. Адже вони - учасники обласних етапів олімпіад з різних дисциплін. Кожен прагне перемоги, аби привезти для Рівненщини призове місце з Всеукраїнського етапу.

Для одинадцятикласниці Оксани Кушнір цьогорічна обласна олімпіада з правознавства вже третя. Дівчина почувається досить упевнено. Адже у дев'ятому класі привезла третє, а у десятому - друге місце Всеукраїнського етапу. Цьогоріч сподівається на першість. Хоч хвилювання перед виконанням завдань не приховує.

Марія Швая навчається у дев'ятому класі. Каже: різноманітні конкурси та олімпіади їй не вв новинку. А от свої знання з правознавства перевіряє вперше.

За право представляти Рівне нщину на Всеукраїнському рівні боролися 76 юних знавців права з усієї області. Серед них і президентський стипендіат, учениця 10 класу Діана Лебідь з Сарн. За час, відведений на олімпіаду, учні мають продемонструвати і свої теоретичні знання, і вирішити практичні завдання. Наприклад, розв'язати задачу на основі чинного законодавства. Саме це, а не регалії учасників, голова журі називає головним у визначенні переможців.

Усі п'ятеро представників Рівне нщини на Всеукраїнській олімпіаді з правознавства минулого року зайняли призові місця. Саме тому цьогоріч з нашої області відберуть вже сімох учнів. Не пасуть задніх рівненчани і в знаннях з інших навчальних дисциплін.

Обласні етапи олімпіад триватимуть упродовж місяця. По тому переможців знову очікує підготовка, адже попереду - суперники з усієї України.