Не пустити дітей до школи погрожують батьки школярів із села Три Копці, що в Рівненському районі. Батьки стурбовані тим, що їх дітям практично не можливо безпечно дістатися до навчального закладу, який знаходиться за 10 кілометрів від їхнього села. Шкільного автобусу немає, а транзитний транспорт залишає дітлахів посеред траси.

Ранок. 7.50. Обабіч траси Костопіль-Рівне на зупинці села Три Копці збираються стурбовані батьки та діти. Так у будь-яку погоду щодня, крім вихідних, вони відправляють своїх школяриків у сусідню Олександрію, аби ті добре вчилися та вибились в люди.

Батьки жаліються, у школу діти можуть доїхати більш-менш безпечно та безкоштовно тільки зранку. Рейс з Костополя о 8 годині забирає 14 трикопецьких школярів та везе майже до школи. А ось з навчання діти добираються хто як може.

Ще троє дівчат з села навчаються у другу зміну. Їм взагалі добиратися немає чим. Аби зловити якійсь попутний транспорт, діти йдуть самотужки до траси за будь-якої погоди.

Про цю транспортну проблему знають не тільки в Олександрійській школі, але й районному відділі освіти. Туди батьки зверталися неодноразово з проханням допомогти з підвезенням їхніх дітей.

Освітяни кажуть, нині є три шляхи вирішення цієї проблеми: часове погодження нових маршрутів, продовження маршруту Рівне -Олександрія до села Три Копці або ж отримання шкільного автобусу.

Освітяни запевняють, протягом тижня це питання мають вирішити, адже заборгованостей перед перевізниками за підвезення дітей не мають. Батьки ж в свою чергу обіцяють: у разі невирішення транспортної проблеми вимушено призупинити навчання дітей у школі.