Для цього створили спеціальні рейдові групи, які здійснюють подвірні обходи громадян. Особлива увага соціально незахищеним верствам населення.

Мешканка Тинного Ольга Джумига сьогодні грубку в хаті не топила. Каже, опалює приміщення через день. Про те, як безпечно поводитися з пічним опаленням жінка знає. Адже неодноразово чула інформацію по телебаченню. Проте рятувальники показують господарці оселі причини ймовірних загорянь у хаті.

Ольга Джумига рятувальникам за попередження та допомогу подякувала. Каже, прості правила допоможуть врятувати власне життя та життя рідних.

Тільки з початку цього року в області сталося 37 пожеж, у яких вісім людей загинуло, з них двоє дітей. Така кількість пожеж із трагічними наслідками на Рівне нщині змусило представників відповідних служб та відомств інтенсивніше взятися за навчання населення основним протипожежним правилам. Допомагають рятувальникам у інформуванні населення працівники міліції та фахівці з соціальної роботи.

Рятувальники переконують, подвірні обходи дозволяють не лише донести до людей інформацію про небезпеку вогню, а й безпосередньо на місці допомогти власникам оселі ліквідувати недоліки в пічному опаленні.

Подібні заходи, обіцяють рятувальники, проводитимуть і надалі в інших населених пунктах області. Триватимуть вони до завершення опалювального сезону.