У Сарненському районі батюшка наважився опанувати новий вид фермерства. Кілька місяців тому придбав п'ять маленьких страусенят. До дивакуватості сільського священника односельці вже звикли, та й страусів усім селом підгодовують, особливо шкарлупою яєць.

Страусиний бізнес прибутковий. Однак у селянина з Рівне нщини поки що одні витрати, розповідає отець Сергій. Подібну ферму вперше побачив на Закарпатті, одразу загорівся і собі взятися за експеримент. Придбав п'ятьох страусенят ще влітку, відтоді каже і почалася їхня дружба.

Коли почне заробляти на страусах, отець Сергій не знає. Та запевняє, вони живуть до 70 років, відтак вкладені кілька тисяч гривень, з роками, сподівається, себе окуплять.

Птаха на рік дає до 90 яєць, а одне яйце страуса прирівнюється до 25 курячих. Тому працювати є над чим, розповідає власник. Та й страуси не надто вибагливі. Харчуються як свійські птахи, єдине що їм потрібно більше кальцію, тому курячу шкарлупу зносить усе село. Та й домівку пернатим господар підготував спеціальну, з високими дверима, адже у висоту птахи виростають майже до трьох метрів.

Страусів полюбили і усі четверо дітей священника, і односельчани. Каже спочатку й імена птахам давали.

І хоч поки прибутку від страусів немає, священник планує вже на літо розширити для хазяйства вольєр. Адже щоранку птахи полюбляють бігати.