Громадські організації Рівного не полишають спроб таки потрапляти на засідання депутатських комісій Рівнеради. Зокрема, громадські активісти зустрілись з секретарем Рівненської міської ради Андрієм Грещуком і депутатами міської ради – головами постійних комісій на круглому столі.

"Не простою була вчорашня зустріч представників громадських організацій з головами постійних депутатських комісій Рівне нської міської ради. За ініціативою гром.активістів було "винесено на гора" питання закритості чи швидше - недостатньої відкритості роботи наших місцевих депутатів. Головні питання:

- чому на сайті Міськ.ради не можна отримати в повній мірі інформації щодо засідань комісій (дату, час, порядок денний)?

- необхідності внесення змін до Положень, якими керуються місцеві депутати в своїй роботі з метою залучення до неї представників громадськості.

Обурення у громадських активістів викликала позиція чиновника з організаційного відділу Міськради Стригунової Л.В., яка працює на своєму посту з 90-х років. Вона так переконувала про технічну складність виконання наших пропозицій, що склалося враження про те, що наші депутати і вдень, і вночі не "вилазять" зі своїх кабінетів, дбаючи про благополуччя Рівне нчан. Що рішення розглядаються чуть "не з колін", тобто без плану і в авральному порядку. Мовляв, як же ви, шановні, будете поспівати за нами - такими трудоголіками.

Ох, як не хочеться таким чиновникам зрозуміти, що час не стоїть на місці. Що в систему, яку вони обслуговували всі ці роки ПОТРІБНО вносити зміни.

Але, оптимізму надає те, що все-таки учасники зустрічі дійшли згоди, про те що відкритість та присутність представників активної громадськості в роботі постійних комісій НЕОБХІДНА та не забороняється! Тому продовжуємо працювати над механізмами та алгоритмами запровадження наших громадських ініціатив, " - написала у соціальній мережі Фейсбук голова первинної профспілкової організації підприємців та найманих працівників «Ярмарок»; координатор Народної колегії – Народний контроль в Рівне нській області; член правління, відповідальний секретар Громадської ради при Рівне нській ОДА Алла Дорошева.

Нагадаємо, прохання про можливість представникам громадських організацій бути присутнім на засіданнях постійних депутатських комісій озвучили активісти і на зустрічі з міським головою Рівного у грудні 2013 року.