У Запоріжжі активісти Євромайдану зібралися під облдержадміністрацією, наразі на площі під будівлею – близько 6 тис. активістів.

Про це на своїй сторінці Facebook повідомив очевидець, журналіст Юрій Гудименко.

За його даними, міліції під ОДА – близько 500 осіб.

"Будівля оточена міліцією зі щитами, у повному обмундируванні. Напруга дика", - зазначив Гудименко.

Коли люди підходять ближче до оточення, силовики піднімають щити, тримають напоготові кийки та газові балончики. На стоянці ОДА чергує пожежна бригада і коштує автозак.

"Тітушки – близько 200 - повільно але впевнено розходяться, їм тут нічого не світить, окрім шкоди для здоров'я", - зазначив він.

Також на площі під ОДА присутні близько сотні робітників, яких влада "зігнала у добровільно-примусовому порядку захищати "оплот" (ОДА) від штурму".

Навпроти з георгіївськими прапорами стоять кількадесят антимайданівців.

Між тітушкамі і майданівців ледь не сталося зіткнення, ситуацію розрядили міліціонери. Після цього між активістами і прорегіональними силами вклинилися "Ультрас", готові в разі провокацій організувати захист Майдану.

Організатори мітингу заявляють, що під ОДА залишаються до ранку.

"Якщо Олександр Пеклушенко (губернатор) не зніме з себе повноваження - ми всі разом підемо до нього "на прийом", - заявили активісти.

Група переговірників пішла до Пеклушенка з вимогами, щоб він зняв з себе повноваження і порвав партквиток.

У будівлю не впустили багатьох журналістів, пройти вдалося в основному провладним ЗМІ.

У свою чергу сам Пеклушенко прокоментував вимоги мітингувальників так: "Тільки боягузи і зрадники здатні на це в такий час".

Також Пеклушенко заявив мітингувальникам, що він з Партією регіонів "жив і готовий з нею померти". І йти у відставку і виходити з Партії регіонів він не має наміру.

У будівлі ОДА та поруч - масове скупчення "тітушек", а командує ними, нібито, один із заступників губернатора.

Станом на 14:00 активісти Майдану почали штурм Запорізької ОДА. На площі під ОДА - близько 10 тисяч людей. Атакуючі закидають міліцію камінням, а силовики застосовують світло-шумові й газові гранати.

Станом на 14:30 площа перед ОДА вщент заповнена людьми. На сходах біля входу - представники УДАРу, ативісти, міліція. Люди скандують "Банду геть!" та "Вставай, Запоріжжя!", "Україна! Україна!". Наразі натовп співає гімн України.

Як повідомляє Гудименко, під час штурму поранено мінімум п'ять осіб.

"Я допомагав відносити в швидку двох. Люди збираються для другого штурму. Тітушків запускають у будинок із заднього входу. Від наших питань відмовчуються. Тітушкі, які стояли через дорогу, моментально згорнули прапори і розсмокталися. Частина з них, дорослі і п'яні, з георгіївськими стрічками з міліцією на задньому вході в ОДА", - зазначив активіст.

Джерело: Українська правда