Вдруге фальшстарт. Депутати рівненської облради так і не змогли зібрати більшість для проведення сесії. Цього разу їх було 36, а потрібно 41. Рівненщина поки залишилась без бюджету, а "Народна рада" - без повноважень.

11 ранку. до сесійної зали по троху сходяться депутати. Працівники апарату ради готуються проводити сесію. За пів години стає зрозуміло: її не буде через відсутність кворуму і керівництва. опрацювати на благо виборців.

Мовляв вчорашня президія закінчилася для голови облради інсультом і він нині в реанімації. Тож відкривати сесію - нікому. Кількасот активістів, що прийшли до зали - обурені.

Президію займають провідники народної ради. Починається робота в форматі депутатських зборів. Трибуна облради працює в режимі відкритого мікрофону.

За кілька хвилин пристрасті сягають свого піку. Виявляється голова облдержадміністрації створив на противагу народній раді своє об'єднання "європейський вибір". Їх заяву зачитують в залі.

Заспокоїти громаду намагаються народні депутати. Цього разу їх було аж троє.

Доки депутати вирішують, що робити далі. На другому поверсі громада слухає трансляцію сесії. Перед дверима з'являється імпровізована польова кухня. А у сесійній залі -хитка надія на компроміс.

Нашвидкоруч формується група переговорників. Мовляв ситуацію треба врегульовувати зараз, поки вона ще контрольована.

У депутатських зборах оголосили перерву на дві години. Щоб за цей час народним обранцям підкріпитися, а політичним опонентам таки домовитися про відкриття сесії сьогодні. На час підготовки сюжету до ефіру стало відомо, про сесію на сьогодні - не домовились.