Їм по дев'яносто, а день визволення закарбувався в їх пам'яті навіки. На урочистостях вітали ветеран міський голова та військові.

Вік це всього лише цифра, запевняє в свої дев'яносто років Андрій Моїсеєнко. Учасник визволення Рівного жартує, фотографується та охоче розповідає про свої подвиги.

Протягом січня-березня 1944 року від окупантів Рівне нщину звільняли частини Першого Українського фронту. За словами Віри Муригіної, війна завдала великої шкоди народному господарству Полісся.

Сім десятиліть минуло з часу визволення міста. Ветерани закликають продовжувати їхній шлях, розбудовувати, берегти та цінувати Рівне нщину.

В міському будинку культури на святковому концерті зібралися ветерани війни, члени сімей померлих визволителів, військові. Всі разом згадували цей день, ділилися спогадами та співали воєнних пісень.

Привітали ветеранів бойових дій міський голова Рівного Володимир Хомко та військові. А до тих, хто за станом здоров'я не зміг потрапити на святкування, завітали в гості.

Події 2 лютого 1944 року вкотре переповідають свідки та учасники історичних змін. З їхній оповідей і формуються знання сучасників, які вже будуватимуть нову історію міста і країни.