Виявити патології очного яблука, печінки чи щитовидної залози у Рівному стане простіше. Обласний онкологічний диспансер поповнився новим надсучасним обладнанням, за сприяння держави. Ще один лінійний прискорювач, УЗД-апарат та мамограф. Усе це, а ще й потужно оснащений операційний і сучасний реанімаційний блоки показали медики сьогодні очільнику області Василю Берташу.

Двадцятивосьмирічній Марії видалили пухлину мозку. Нині у Рівному вона проходить курс променевої терапії. Тож лежить у одній з вільних палат, які передбачені для спільного перебування матері і дитини. Їх відкрили торік.

Останнім часом кількість пацієнтів, у яких виявляють і лікують онконедуги, в області зросла. Найчастіше уражаються легені, молочні залози, шлунок, пряма кишка і жіночі статеві органи.

ДО того ж на Рівне нщині проживає півмільйона громадян в радіаційній зоні, а значить і у групі ризику. І одного лінійного прискорювача не вистачало. Тож під час відкриття Центру променевої терапії, обласні чиновники звернулись до глави держави з проханням встановити ще один лінійний прискорювач. Нині він працює та дозволяє пролікувати на 30-40 відсотків більше пацієнтів.

Не забули обласні чиновники і про витрати на потужності медзакладу.

Незабаром у онкодиспансері встановлять надсучасну мамографічну систему для діагностування і лікування. Віднедавна в медзакладі функціонує УЗД-апарат, який у своїй комплектації має більшу кількість датчиків.

УЗД-апарат, другий лінійний прискорювач і мамограф обласний онкодиспансер отримав завдяки держінвестиціям.