Смерть від людської впертості та байдужості. Саме так мешканці двох будинків поблизу ринку "Північний" у Рівному говорять про нині покійну сусідку. Обурені торгівлею у невстановлених місцях рівняни вважають, що людина загинула саме через те, що торговці загородили проїзд екстреним службам.

Нині тут порожньо, а зовсім нещодавно в'їзд у двір перегороджували вуличні торговці. З ними мешканці будинку номер один на вулиці Князя Романа та 65 на вулиці Гагаріна ведуть боротьбу вже не перший рік. Люди, оминаючи ринок "Північний", що зовсім поруч, розташовуються прямо на асфальті, заважаючи пройти пішоходам та проїхати автівкам.

Не поступаються торговці навіть кареті швидкої допомоги. Не допомагають і спецсигнали.

Довгі роки люди самі боролися з несанкціонованими торговцями, говорили, вмовляли. Та все на марно. Терпіння увірвалося після смерті однієї з мешканок будинку. Жінка черговий раз просила торговців розійтися. Їй стало зле, а карета швидкої, через непоступливість продавців, ледь заїхала у двір. Врятувати життя так і не вдалося. Після цього люди, аби нарешті вирішити проблему, почали стукати у всі можливі двері.

У міському управлінні торгівлі розводять руками: штрафи за несанкціоновану торгівлю надто малі, аби насправді лякати продавців. Тому, кажуть чиновники, роблять, що можуть.

А ще наголошують: потрібен жорсткий контроль зі сторони правоохоронців. Хоч і так на їх роботу не скаржаться: за рік ті складають чимало протоколів про торгівлю у невстановлених місцях чи торгівлю без документів. Та проблема у тому, що спіймати таких продавців досить складно.

Мешканці ж будинків запевняють: тепер не мовчатимуть. Якщо ж і це звернення не допоможе, обіцяють йти до депутатів міської ради та навіть у прокуратуру.