Як повідомила членам Рівненського міськвиконкому заступник начальника управління охорони здоров'я Вікторія Покоєвчук, нині в місті діабет діагностовано у 8 600 людей.

З них 64 дитини.

За словами пані Покоєвчук, інсуліном хворіна на діабет міста забезпечені повністю. А от таблетованими препаратами - ні. На них у міському бюджеті минулоріч було виділено 640 тисяч гривень, при потребі 4 мільйони гривень, на таблетовані препарати.

Також у місті зменшився показник смертності серед хворих на діабет, кількість хворих, які страждають на ускладнення від діабету, та вихід на первинну інвалідність.

Як зазначила пані Покоєвчук, рівень захворюваності на діабет у Рівному не вища, аніж загальний по України. Найвищий він - у північних та південних регіонах України.

- У Рівному рівень захворюваності вищий, ніж у Луцьку, але у нас діагностовані більше хворих з первинною формою діабету, - наголошує пані Покоєвчук.

До того ж за словами головного лікаря центральної міської лікарні Євгена Кучерука, цьогоріч в місті на 10 відсотків змешилась кількість ампутацій стопи з 7,0 на 100 тисяч до 4,4.