У Національному університеті «Острозька академія» 27 лютого відновили поетичний марафон віршів Тараса Шевченка. Акцію безперервного читання поезії генія українського народу присвятили Небесній Сотні — Героям, які загинули за Україну.

В університеті цей захід виріщили приурочити до 200-річчя з Дня народження Тараса Григоровича Шевченка. Проте у зв'язку з трагічними подіями в Україні марафон було призупинено.

27 лютого в Острозькій академії марафон було вирішено продовжити та присвятили його Небесній Сотні — Героям, які загинули за Україну.

- Акція триватиме до 17 березня 2014 року. 18 діб поспіль студенти, викладачі, гості університету безперервно читатимуть твори Тараса Шевченка. Таким чином, за одну добу студенти кілька разів перечитають «Кобзар» без жодної паузи. Спостерігатимуть за перебігом дійства свідки — громадські та культурні діячі, люди з різних куточків України, які, по-суті, не мають жодного відношення до Острозької академії, однак зголосилися взяти участь в акції задля вшануванням памяті Небесної Сотні, а також ювілею видатного сина українського народу, його невмирущого пророчого слова, утвердження в українському суспільстві духовних заповідей великого Кобзаря, - повідомляє відділ зв'язків із громадськістю Національного університету "Острозька академія".

- Я переконаний, що у нас все вдасться, адже присвята акції Україні надихає нас, дає невичерпну енергію. Можливо, творчість Тараса Шевченка зможе змінити нинішню ситуацію в країні, - наголосив ректор Національного університету, герой України Ігор Пасічник.