Працівники УМВС України в Рівненській області звернулися до міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова з вікритим зверненням.

Як стало відомо сайту "ВСЕ", його підписали всі працівники обласного управління.

"В.о. Президента України Турчинову О.В.

Міністрові внутрішніх справ України Авакову А.Б.

ВІДКРИТЕ ЗВЕРНЕННЯ

співробітників Управління МВС України в Рівне нській області

04.03.2014 року в.о. Міністра внутрішніх справ України Аваковим А.Б. призначено на посаду начальника Управління міністерства внутрішніх справ України в Рівне нській області полковника міліції Чайку В’ячеслава Юрійовича.

Однак, працівники УМВС України в Рівне нській області висловлюють свою незгоду з вказаним кадровим рішенням з наступних підстав:

У період політичних протистоянь лише на Рівне нщині залишились уцілілими всі адміністративні будівлі, забезпечено належний рівень взаємодії з громадськими формуваннями, що мінімізувало негативні наслідки та свідчить про високий рівень професіоналізму, особисті позитивні морально-ділові якості полковника міліції Лазарєва Д.В., який за короткий термін перебування у займаній посаді позитивно вплинув на ситуації в області в цілому.

Полковник міліції Лазарєв Д.В. користувався авторитетом та повагою серед особового складу УМВС України в Рівне нській області, завжди був відкритим і чесним у спілкуванні з громадськістю.

Несподівано для усіх відбулось звільнення полковника міліції Лазарєва Д.В. з посади керівника Рівне нської обласної міліції та призначення на цю посаду Чайку В.Ю.

Висловлюємо надію, що шановний Вячеслав Юрійович, як і сотні тисяч українців на Євромайдані боровся за очищення влади від злочинного елементу, за наведення порядку в країні в цілому та правоохоронних органах зокрема, а не заради отримання кадрового призначення.

Разом з тим, уважаємо, що таке кадрове рішення прийнято поспішно, без надання належної оцінки морально-діловим якостям нинішнього керівника Управління, його професіоналізму, без визначення його здатності керувати силовою структурою у цей складний для України час, без урахування думки колективу співробітників та громадськості.

У ситуації, що склалась в країні, таку посаду має обіймати лідер, який здатний приймати непрості рішення, який здатний повести за собою особовий склад, який би користувався авторитетом не тільки серед міліціонерів, а і серед усього населення області.

Як бачимо, громада Рівне нщини висловила свою незгоду щодо такого призначення очільника обласної міліції, і висунула вимогу щодо затвердження його кандидатури на народному віче. Незважаючи на це, новим керівником була проігнорована думка громадськості і він приступив до виконання своїх обов’язків.

Таке його рішення дестабілізувало обстановку у Рівному і спровокувало нові пікетування та заворушення, і це в той час, коли найголовнішим завданням є збереження спокою та стабільності.

У 2005 році Чайку В.Ю. рішенням Міністра внутрішніх справ було увільнено з посади першого заступника начальника УМВС, а у 2008 році звільнений з органів внутрішніх справ на пенсію.

З цього часу тривали численні судові процеси за поновлення на посаді, встановлення надбавок до пенсії.

Усім відомо, що у 2012 році вступив в дію новий Кримінально-процесуальний кодекс України, що принципово змінив основні засади кримінального судочинства та досудового розслідування злочинів.

Керівник обласної міліції має бути досконало обізнаним із положеннями нового законодавства та мати практичний досвід застосування цих положень, якого у Чайки В.Ю. не має.

Полковник міліції Чайка В.Ю. за час своєї минулої роботи в Управлінні МВС України в Рівне нській області не здобув авторитету серед співробітників, не виявив належного рівня компетентності.

Чайка В.Ю. планує кадрові зміни і «реанімацію» колишніх співробітників органів внутрішніх справ, яких не підтримує більшість нині працюючих офіцерів.

Ситуація, яка склалася, може значно погіршити психологічний клімат у колективі співробітників Рівне нської обласної міліції, що призведе в цілому до ускладнення виконання міліцією покладених на неї завдань та функцій.

За таких обставин, колектив УМВС України в Рівне нській області просить Міністра внутрішніх справ України Авакова А.Б. — звільнити з посади начальника УМВС України в Рівне нській області полковника міліції Чайку Вячеслава Юрійовича та повернути на посаду колишнього керівника УМВС полковника міліції Лазарєва Д.В., достойного, порядного керівника, якого підтримує весь колектив УМВС України в Рівне нській області та прагне з ним працювати і надалі.

Колектив УМВС України в Рівне нській області."