Світовий рекорд встановили сьогодні в Національному університеті "Острозька академія". 19 діб поспіль студенти, викладачі, гості університету безперервно читали твори Тараса Шевченка. Завдяки цьому потрапили не тільки в книгу рекордів України, а й стали світовим рекордсменом. Марафон присвятили пам'яті Небесної Сотні, а також 200-річному ювілею від дня народження Великого Кобзаря.

Аліна - студентка економічного факультету, завершила естафету читання поезії Тараса Шевченка. На табло підсумок - 456 годин безперервного читання великого Кобзаря. Такий рекорд світового значення встановили сьогодні о 10.00 годині ранку в Острозькій Академії.

Своїм читанням спудеї на 49 годин перевершили світовий рекорд, який був встановлений в Мексиці в квітні 2013 року. Стартував марафон 20 лютого. Його перервали криваві події у столиці, але в академії патріотичну акцію вирішили розпочати заново. Хоча, зізнаються, були спроби зірвати читання.

Цей рекорд третій на рахунку "Острозької академії". Він ввійшов в книгу рекордів України. Це вже підтверджено і зафіксовано.

Чи потрапить марафон до переліку Світових рекордів, стане відомо приблизно за три місяці, після висновків фахівців Книги рекордів Гіннеса.