Наслідки анексії Криму можуть суттєво вдарити по якості життя кримчан. Якщо влада України визнає приєднання півострова до складу Росії, то буде продавати регіону воду та електрику за ринковими цінами, а вино Криму втратить свою конкурентоспроможність.

Про такі наслідки анексії пише видання Сегодня.

На думку президента Украналітцентру Олександра Охріменка, цілком імовірно, що Криму доведеться платити за світовими цінами за все, що він раніше отримував за внутрішніми українськими цінами.

Також є ймовірність, що Україна не зможе постачати на півострів свої продукти харчування, бо РФ може перешкоджати цьому, ввівши квоти на "іноземні товари".

У такому разі всі привізні продукти стануть для кримчан дорожчими мінімум на 30%, адже доставляти їх в АРК з Росії доведеться в обхід України. Кримське вино через можливі митні зміни стане неконкурентним. Його вартість може вирости до 80 гривень, а натомість українці за 50 гривень зможуть купувати чилійські вина, які вважаються якіснішими.

Але поки що рано говорити про погані наслідки.

Уряд України продовжить постачати в регіон ресурси та платити пенсії, бо вважає Крим українським. Але якщо офіційно його повернути не вдасться, вважають експерти, тоді в Україні можуть початися зміни.