Багаторічні квіти – це ідеальний варіант для саду. Достатньо однієї посадки, і вас будуть радувати своєю красою квіти на протязі декількох років. Багаторічні рослини проростають навесні і цвітуть протягом усього літнього сезону. Вас не залишить байдужим буйство фарб і різноманітність форм. Вони не вибагливі, а це найголовніше.

Вибираються квіти з урахуванням типу ґрунту, затінення ділянки, розташування, зволоженості і звичайно ж, особистих смакових пристрастей.

Найвідоміші і популярні багаторічники: кущові троянди, клематиси, півонії, ромашки і лілії. Зараз у квіткових і садівничих магазинах представлений величезний вибір цього всього насіння.

Але кожен садівник-любитель хоче створити свій власний унікальний і неповторний квітник. Щоб вам допомогти в цій справі, пропонуємо вам деякі декоративні квіти-багаторічники.

До високорослих багаторічних квітів відносяться шток-троянди, мальва, оман і багаторічні сорти айстр. По висоті їм поступаються іриси, флокси, рудбекія, купальниця, лілії. За ними слідують тюльпани, нарциси, волошки, бадан, люпин багаторічний.

До низькорослих квітів-багаторічників можна віднести: конвалії, незабудки, крокуси, гіацинти, примули, маргаритки і декоративний багаторічний клен.

Ну і найнижчі багаторічні красиво-квітучі багаторічні рослини – ґрунтовно-покривні: едельвейси, барвінок, молодила, очитки, ломикамені, трав’яна гвоздика і багато інших.

Головне правило: Знати висоту рослин. Тільки так ви можете скласти без труднощів садову унікальну композицію.

Перед посадкою квітів необхідно також і ознайомитися з правилами їх догляду, не забувайте, що садові улюбленці також вимагають пильності і турботи.