30 березня перед стадіоном «Спартак» відбулись навчання з військової підготовки та надання медичної допомоги. Семінар відвідало близько сорока осіб. Організатором заходу є ДМГО «Національний Альянс».

Захід розпочався хвилиною мовчання в пам'ять про небесну сотню, в ці дні минуло 40 днів з трагічного подвигу та загибелі найкращих синів України.

Після відкриття заходу молодь розділилась на групи, в яких інструктори навчали прийомам захисту при нападі з ножем або пістолетом, стрільби з пневматичної гвинтівки, складати та розбирати Автомат Калашникова, будову та метання гранати РГД 5, споряджати магазин патронами, вдягати протигаз, надавати першу медичну допомогу при пораненнях та переломах, накладати пов’язки, шини, як поводитись в надзвичайній ситуації, а також міліціонери, які прийшли на захід показали будову своєї зброї. Інструкторами на семінарі були викладачі та вчителі з ДПЮ навчальних закладів міста (Богдан Климчук, Микола Тирик, Сергій Волчук, Петро Максимюк), а також лікар Олександр Вікторов та керівник сектору надзвичайних ситуацій райдержадміністрації Серігй Вітюк.

Молодь навчившись в одного інструктора переходила до іншого, набувши певних вмінь та почерпнувши від кожного щось цікаве. На закінчення Сергій Вітюк розповів як поводитись у випадку надзвичайної ситуації.

«Сьогодні все актуальнішими стають вміння самозахисту, допризовної підготовки та надання першої медичної допомоги. Не у всіх є можливість поспілкуватись із фахівцями в цій справі та набути вмінь, які одного разу можуть врятувати життя. Національний Альянс намагався дати таку можливість всім бажаючим, дякуємо інструкторам, без яких цей захід не пройшов би на такому рівні», - повідомила голова ДМГО «Національний Альянс» Оля Ворончук.