Рівненська облрада з двома заступниками голови та без голови бюджетної комісії. Саме так сьогодні закінчилась позачергова сесія обласних обранців. Спочатку депутати на вимогу громади Костополя звільнили Олексія Кособуцього з посади голови бюджетної комісії. А вже потім проголосували за призначення заступників Михайла Кириллова. Щоправда зі скандалом.

Звільнити голову бюджетної комісії Рівне нської облради Олексія Кособуцького. З такою вимогою сьогодні на позачергову сесію приїхали декілька десятків представників Костопільської громади. Звинувачують депутата у розкраданні коштів та підробці власного диплому про вищу освіту. Претензії до роботи Олексія Кособуцького мають і деякі обласні обранці.

Олексій Кособуцький в свою чергу переконує - за посаду не тримається. І звинувачує колишнього першого заступника голови Рівне нської облради Михайла Кривка та міського голову Костополя Євгенія Денисюка, що ті влаштували провокації проти нього.

В результаті 53 обласні обранці вирішили таки звільнити Олексія Кособуцького з посади голови бюджетної комісії. Далі депутати перейшли до голосування за заступників голови Рівне нської облради. Михайло Кириллов запропонував на ці посади Олександра Данильчука та Степана Павлюка. Перший - колишній голова облради, другий - працював заступником у Віктора Матчука. Проте ці кандидатури викликали спротив з боку фракції "Батьківщина" та народного депутата України Миколи Кучерука.

Не сподобалась народному обранцю кандидатура саме Олександра Данильчука, який свого часу конкурував з Миколою Кучеруком на одному виборчому окрузі. Голова Рівне нської облради кандидатів на своїх заступників назвав професіоналами.

В результаті депутати фракцій "Батьківщини" та "Свободи" в знак протесту покинули залу засідань перед початком голосування. Втім, це не завадило більшості обласних обранців проголосувати за нових заступників голови Рівне нської облради.