Облаштувати обласний художній музей хочуть у Рівному. Кажуть, наше місто - єдиний обласний центр України в якому немає художнього музею. А тому мистецькі надбання нашого краю не зберігаються, а розпорошуються по всьому світу. З пропозицією переобладнати під нього колишню жіночу консультацію на вулиці Драгоманова,9 черговий раз зібралися митці Рівного.

"Художньому музею бути!" оголосили митці області й зібралися на спеціальне засідання Громадської координаційної ради. Кажуть, рішення створити художній музей прийняв ще виконком обласної ради в 1976 році. Це мав бути цілий комплекс на вулиці Драгоманова, який планували завершити наприкінці 1980 року. Тому то й приглянули для облаштування музею будинок колишньої жіночої консультації на вулиці Драгоманова,9.

Художники наполягають: приміщення на Драгоманова - ідеально підходить для музею. Адже будівля розташована у зручному місці та й взагалі має мистецьку цінність.

Тут можна було б розмістити експонати, які нині перебувають у фондах краєзнавчого музею.

Від ідеї облаштувати музей в цьому приміщенні не в захваті музейники.

Тому варто було б пошукати й інші варіанти. Зокрема, розглянути ділянку поблизу краєзнавчого музею, яка нині перебуває у власності генпрокуратури. Або ж підшукати інше приміщення для апеляційного суду.

За словами архітекторів, реконструкція приміщення на Драгоманова за різними підрахунками обійдеться від 18 до 30 мільйонів гривень. Проте митці стоять на своєму. Тому вже планують провести акцію з вимогою створення у Рівному мистецького музею.