Громадські об'єднання, які були активними учасниками української Революції гідності, створили власний благодійний фонд. У назву заклали основну ідею доброчинного утворення - "Фонд підтримки цінностей Майдану". І вже оголосили конкурс на фінансову підтримку проектів, покликаних розвивати громадянське суспільство та виховувати патріотизм молоді.

Благодійну організацію "Фонд підтримки цінностей Майдану"заснували у березні цього року. Він не залежить від держави та політиків, не має права надавати допомогу політичним партіям, та брати участь у виборах.

Благодійники прагнуть допомагати у вирішенні глобальних питань, які піднімали активісти на Майдані. Основний напрям своєї діяльності вбачають у розподілі грантів між громадськими ініціативами, що працюють на розвиток громадянського суспільства. Хочуть, аби громади об'єднувались і ставали більш активними. Водночас нагадують про проблеми людей з особливими потребами.

І вже стартував перший конкурс проектів. Загальний бюджет цієї програми 81 тисяча гривень. Благодійники запрошують ініціативні групи, ОСББ, недержавні громадські організації до участі. Головне, кажуть, втілювати цінності Майдану.